Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Μια διαφορετικη Κυριακη

Μια διαφορετικη Κυριακη

Απευθύνομαι σε εσένα, που ζεις στην πολύβουη Αθήνα και πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν όμορφοι προορισμοί σε κοντινές αποστάσεις.
Και σε εσένα που βλέπεις φωτογραφίες ανθρώπων να αθλούνται στο βουνό αλλά δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμη, έχοντας το άγχος του άγνωστου περιβάλλοντος.
Απευθύνομαι σε εσένα που πέρασες όλο το χειμώνα τρέχοντας στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου, κοιτώντας μέσα από τη τζαμαρία ένα πολυσύχναστο δρόμο και θα εκτιμούσες μια καλύτερη θέα.

Πράσινο και την Αθήνα στα πόδια σου μπορώ να σου υποσχεθώ!!!
Αν βέβαια είσαι από αυτούς που έχουν περπατήσει, τρέξει ή ποδηλατήσει έστω και μια φορά σε ένα βουνό τότε δε χρειάζεται να σε πείσω. Απλά θα σε προκαλέσω…

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου σας προ(σ)καλώ να το περάσουμε μαζί στον Υμηττό για μια γνωριμία με τα δρομάκια και τα μονοπάτια του.
Μια εύκολη πεζοπορία σε χωματόδρομο και αν η ομάδα θέλει σε κάποιο εύκολο μονοπάτι, την οποία θα μπορούν να ολοκληρώσουν ακόμη και αρχάριοι.
Θα ξεκινήσουμε από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Καρέα όπου η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο και θα διανύσουμε μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων.
Η απόσταση και ο ρυθμός περπατήματος φυσικά θα εξαρτηθούν από τη φυσική κατάσταση και τις αντοχές της ομάδας.
Θα ακολουθήσει ένα σύντομο πρόγραμμα διατάσεων σε πλάτωμα κοντά στο σημείο συνάντησής μας και επιστροφή.
Η όλη διάρκεια της βόλτας μας αναμένω να είναι 2 ώρες.

Όσοι λοιπόν θέλετε να γνωρίσετε τον Υμηττό, συμμετέχοντας στη βόλτα μας, δηλώστε μου συμμετοχή ώστε να οργανωθούμε. Φυσικά μπορείτε να έρθετε μόνοι ή με την παρέα σας.

Απολογισμός

Μια υπέροχη μέρα η σημερινή!!! Ο καιρός μας έκανε τη χάρη, αν και το πρωί με τρόμαξαν κάποιες ψιχάλες, τελικά ήταν ιδανικός για περπάτημα! Η διαδρομή μας ξεκίνησε με ένα ανηφορικό μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε στον επάνω χωματόδρομο που διασχίζει τον Υμηττό. Φτάνοντας στο δρομάκι, οι περισσότεροι λαχανιασμένοι βέβαια και έπειτα από μια μικρή στάση, κατευθυνθήκαμε δεξιά. Αφού περάσαμε την πηγή αλλά και το μονοπάτι που ανεβαίνει στις σπηλιές (επιφυλάσσομαι να σας πάω μια από τις επόμενες φορές) αρχίσαμε να κατεβαίνουμε προς τον κεντρικό χωματόδρομο από τον οποίο και επιστρέψαμε στο σημείο συνάντησης. Συνολικά η απόσταση που καλύψαμε ήταν 5,5χιλιόμετρα.

Φτάνοντας στο πλάτωμα που αράζουν τα πυροσβεστικά, λίγο πριν τελειώσει η διαδρομή μας, κάναμε ένα διάλειμμα για διατάσεις, που αν λάβω υπόψη μου τα επιφωνήματα που άκουγα κατά την διάρκειά τους, όλοι τις είχατε ανάγκη…

Η παρέα που μαζεύτηκε πραγματικά υπέροχη! Περίπου 25 φίλοι, παλιοί και καινούργιοι, αλλά και 8 αξιαγάπητα σκυλάκια που φιλοξενούνται από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

Σίγουρα η πεζοπορία μας θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Έχω άλλωστε υποσχεθεί ήδη μια νυχτερινή πεζοπορία αλλά και μια ανάβαση στις σπηλιές.

Σήμερα, η βόλτα μας ήταν γνωριμίας με το βουνό και αναγνωριστική των προσωπικών αντοχών και δυνατοτήτων του καθενός. Θα ακολουθήσουν αρκετές επόμενες εκδηλώσεις, τόσο στον Υμηττό αλλά και σε άλλα βουνά. Ο βαθμός δυσκολίας τους θα είναι κάθε φορά διαφορετικός.

Όλες οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται στη σελίδα. Επίσης κάνοντας like στο facebook θα μπορείτε να ενημερώνεστε για ότι οργανώνω. Κοινοποιήστε τη σελίδα σε φίλους σας που πιστεύετε ότι θα τους ενδιέφερε. Είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι σε ότι κάνουμε.

Καλή ξεκούραση σε όλους και πάλι ευχαριστώ για το όμορφο Κυριακάτικο πρωινό.

You may also like

Leave a Comment