Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Μια διαδρομη στον Υμηττο προκληση…

Μια διαδρομη στον Υμηττο προκληση…

Συνεχίζουμε τις διαδρομές μας στον Υμηττό με μια διαδρομή πρόκληση.
Την Κυριακή 31/5/2015 στις 19:00 θα συναντηθούμε τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα.
Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι συνολικά 6 χιλιόμετρα, λιγότερα από όσα κάνουμε συνήθως αλλά δυσκολότερα και πιο εντυπωσιακά.
Ξεκινώντας από το Μοναστήρι θα ανηφορίσουμε προς το μνημείο Μιχαηλίδη. Η απόσταση έως εκεί είναι μόνο 2χιλ. αλλά από υψόμετρο 371μέτρων θα βρεθούμε στα 721. Αυτό σημαίνει έντονη ανηφόρα η οποία σε κάποια σημεία έχει κλίση ακόμη και 43%. Είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι όμως η θέα κατά την ανάβαση αλλά και στο μνημείο του Μιχαηλίδη θα σας αποζημιώσει.
Στο Μνημείο υπολογίζω να φτάσουμε την ώρα που ο ήλιος θα δύει οπότε ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές. Θα παραμείνουμε εκεί για λίγα λεπτά ξεκούρασης και έπειτα θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε…
Έχοντας αφήσει το δύσκολο κομμάτι πίσω μας θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας ακολουθώντας μονοπάτι για 1,5χιλ το οποίο θα μας βγάλει σε χωματόδρομο κοντά στη Σπηλιά Μπίμπεση, όπου μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη στάση μας.
Το χωματόδρομο θα τον ακολουθήσουμε για λίγα μόνο μέτρα και έπειτα μπαίνοντας πάλι σε μονοπάτι θα επιστρέψουμε στο Μοναστήρι.

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι μεγαλύτερος από τις δύο προηγούμενες και πλέον θα πρέπει να είσαστε λίγο καλύτερα προετοιμασμένοι οπότε:
• Το αθλητικό παπούτσι δε θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες, ιδιαίτερα σε αρχάριους, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία της διαδρομής σαθρά.
• Ο φακός, σε κάποια σημεία της διαδρομής όπως για παράδειγμα για την ανάβαση στο σπήλαιο, είναι απαραίτητος. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής βέβαια τα φώτα της πόλης αλλά και το φεγγάρι φωτίζουν αρκετά την περιοχή και η κίνησή μας μπορεί να γίνει άνετα.
• Απαραίτητο να φοράτε μακρύ παντελόνι καθώς το μονοπάτι είναι στενό και η βλάστηση θαμνώδης.
• Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα αντιανεμικό μπουφάν καθώς σε υψόμετρο 721μ. η θερμοκρασία θα είναι σαφώς χαμηλότερη από της πόλης.
• Ένα σακίδιο πλάτης, κατ’ άτομο ή παρέα, για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι ελεύθερα όταν περπατάμε.
• Τα μπατόν δεν είναι απαραίτητα αλλά όσοι έχετε σίγουρα θα εκτιμήσετε την βοήθεια τους οπότε καλό είναι να τα φέρετε.
• Η διαδρομή δε θα είναι τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας ώστε να είναι απαραίτητο κάποιο σνακ κατά τη διάρκεια. Φυσικά θα πρέπει να έχετε φάει ένα καλό απογευματινό υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και να έχετε προγραμματίσει κάποιο βραδινό πλούσιο σε πρωτεΐνες για μετά την πεζοπορία μας.
• Νερό. Απαραίτητα!
• Καλή διάθεση. Υποχρεωτικά!

Θα σας περιμένω λοιπόν την Κυριακή για να γυμναστούμε, να κάψουμε θερμίδες, αλλά κυρίως να περάσουμε όμορφα γνωρίζοντας τον Υμηττό.

Απολογισμός

Υπέροχη η χθεσινή βραδιά… Φίλοι παλιοί και καινούργιοι που παρά την αυξημένη δυσκολία της διαδρομής τα καταφέρανε περίφημα. Το βουνό δεν είναι διάδρομος γυμναστηρίου για να πατήσεις το στοπ μόλις κουραστείς και να κατέβεις. Το βουνό θέλει παρέα… Θέλει ανθρώπους αισιόδοξους, θετικούς, χαρούμενους. Θέλει φίλους που θα σε ενθαρρύνουν όταν κουραστείς, θα σου απλώσουν το χέρι τους στα δύσκολα σημεία, θα σε σηκώσουν όταν πέσεις, θα σε οδηγήσουν στο μονοπάτι…

Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα, οι ομορφότερες εικόνες χάνουν την αξία τους αν δεν έχεις και κάποιους να τα μοιραστείς. Το βουνό θέλει ομάδα και η χθεσινή ομάδα ήταν καταπληκτική…

Πάνω από 25 άτομα κι αν υπολογίσω και τα υπέροχα σκυλάκια που συμπλήρωσαν την ομάδα, ξεπερνάμε τους 34. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τους φίλους που είχα καιρό να δω αλλά και τους καινούργιους που γνώρισα χθες…

Όσο για εσένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, κοιτάζεις τις φωτογραφίες και ζηλεύεις που δεν ήσουν εκεί… Ετοιμάσου! Σύντομα θα σχεδιάσω την επόμενη διαδρομή….

You may also like

Leave a Comment