Η βρώμη είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύτιμη τροφή. Συχνά είναι το κύριο συστατικό ενός καλού πρωινού αλλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνη συστήνεται και ως σνακ προπόνησης.
Αν βαρεθήκατε την κλασική της μορφή τότε σας έχω μια εύκολη συνταγή και έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Τηγανίτες βρώμης συνδυασμένες με γιαούρτι, μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων, φρέσκο φρούτο της επιλογής σας και κανέλα. Ένα πλήρες και νοστιμότατο πρωινό.
Η βασική συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη, τα σχόλια και η πρόταση σερβιρίσματος δική μου.
Η συνταγή είναι για περίπου 10 τηγανίτες
- 2 κούπες βρώμη (μη αλεσμένη) εγώ επέλεξα νιφάδες βρώμης και την άφησα χοντροαλεσμένη
- 1 κούπα γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- ¼ κ.γ. κανέλλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το γαρνίρισμα: Γιαούρτι 2%, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα.
Αλέθουμε την βρώμη στο μίξερ και προσθέτουμε την βανίλια, το baking powder, το αλάτι και την κανέλλα.
Χτυπάμε το αυγό και το αναμιγνύουμε με το γάλα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Δεν ανακατεύουμε πολύ ώστε η τηγανίτες να βγουν αφράτες!
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2΄ περίπου την κάθε πλευρά. Το ίδιο μίγμα μπορεί να ψηθεί στο φούρνο.
Tips
• Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό προσθέστε λίγο ακόμη γάλα. Η σύστασή του πρέπει να είναι λίγο πιο πηκτή από ενός απλού κέικ ώστε να μην απλώσουν πολύ στο τηγάνι.
• Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή με ότι αλεύρι θέλετε, με αναλογία 1 κούπα αλεύρι-1 κούπα γάλα
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ακόμη και νερό
• Αν δεν τρώτε αυγά, αυξήστε το baking powder από 1κ.γ. σε 2
Καλή όρεξη! Περιμένω τις εντυπώσεις σας…