Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σαλατα με ρεβιθια και παντζαρια

Σαλατα με ρεβιθια και παντζαρια

vto1920x1074

Υλικά συνταγής:
Μαρούλι: 1 μικρό
Βρασμένα παντζάρια: 250 γρ.
Βρασμένα ρεβύθια: 250 γρ.
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μικρό
Σκόρδο: 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Μπαλσάμικο ξύδι: 1 κουταλιά σούπας
Μουστάρδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα χτυπάτε να σπάσουν οι σκελίδες. Τις βάζετε στο λάδι και τις αφήνετε 15 – 20 λεπτά να το αρωματίσουν.
2. Πλένετε και στεγνώνετε το μαρούλι. Το κόβετε λωρίδες. Το βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα παντζάρια κομμένα φέτες, το κρεμμύδι και τα ρεβύθια.
3. Βγάζετε τις σκελίδες από το λάδι και προσθέτετε τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο και αλατοπίπερο. Χτυπάτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή: www.radicio.com

You may also like

Leave a Comment