Home ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ Γνωριμια με την Αναρριχηση

Γνωριμια με την Αναρριχηση

Η αναρρίχηση είναι η δραστηριότητα που έχει ταυτιστεί περισσότερο με την πρόκληση. Πάντα προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να κατακτήσεις την κάθε διαδρομή ξεχωριστά. «Πάντα ψηλά» λένε μεταξύ τους οι αναρριχητές.

Είναι ιδανική για αυτούς που αγαπούν την περιπέτεια, την εξερεύνηση, το κυνήγι των στόχων, την ένταση αλλά ταυτόχρονα σέβονται τους νόμους και τη δυναμική ισορροπία της φύσης.

Κάθε φορά που κατακτάς μια διαδρομή χτίζεις και μέρος της αυτοπεποίθησής σου.

Γυρίστε λίγο πίσω, στην παιδική σας ηλικία. Πιο παιδί δεν σκαρφάλωνε, πιο παιδί δεν προσπαθούσε να φτάσει ψηλότερα από τα υπόλοιπα.

Έχει άλλωστε τη δική της μαγεία η θέα από ψηλά…

Σας προκαλεί φόβο η ανάμνηση αυτή; Κακώς. Η αναρρίχηση, αν και οι περισσότεροι την έχουν ταυτίσει με τον κίνδυνο και το ρίσκο, είναι μια δραστηριότητα ασφαλής. Αρκεί φυσικά να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Τολμήστε να δοκιμάσετε και ίσως η αναρρίχηση γίνει η αγαπημένη σας δραστηριότητα.

Την Κυριακή 24/4/2016, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Αναρρίχησης “THE WALL”, σας προ(σ)καλούμε να περάσουμε το πρωινό μας στο αναρριχητικό πεδίο Πέτρα Βαρυμπόμπης (Λιάγκος) στην Πάρνηθα.

Θα είναι μια μέρα γνωριμίας με την αναρρίχηση. Έμπειροι εκπαιδευτές θα αναλάβουν να μας μυήσουν στα μυστικά της. Για να προσεγγίσουμε το αναρριχητικό πεδίο θα περπατήσουμε σε ένα βατό μονοπάτι για περίπου 15 λεπτά. Το συγκεκριμένο πεδίο ενδείκνυται για αρχάριους καθώς έχει αρκετές εύκολες αλλά όμορφες διαδρομές. Αρχικά θα γίνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε και τους κανόνες ασφαλείας. Έπειτα υπό την καθοδήγησή και επίβλεψη τους θα ξεκινήσουμε να σκαρφαλώνουμε.

Οι πρώτες διαδρομές κάθε αρχάριου γίνονται με την τεχνική top-rope, δηλαδή αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω.

Είναι μια τεχνική όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μόνιμες ασφάλειες στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ο σχοινοσύντροφός του τον ασφαλίζει.

Η αναρρίχηση ως άσκηση είναι εξαιρετική καθώς όλοι οι μύες τους σώματος ενεργοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η προώθηση του σώματος προς τα επάνω. Συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος συνολικά. Ταυτόχρονα αυξάνει την ευλυγισία, την ικανότητα ισορροπίας αλλά και το νευρομυϊκό συντονισμό. Ενεργειακά είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Πού και πότε

 • Κοζάνης 26, Θρακομακεδόνες (2η στάση Εδέσσης – λεωφορείο 724)
 • Κυριακή 24/4/2016
 • Ώρες διεξαγωγής 09:30-14:30
 • Ώρα συνάντησης 09:15

Παροχές και Τιμή

 • Εκπαιδευτές Αναρρίχησης
 • Συνοδούς πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
 • Ατομικός και Ομαδικός Εξοπλισμός (μποντριέ, κράνος, παπούτσια αναρρίχησης, εξοπλισμός ασφάλισης, σχοινιά)
 • Snack (κριτσίνια, φρούτο και 1 μπουκάλι νερό 500ml)
 • Το κόστος κατά άτομο είναι 22 ευρώ. Για την κατοχύρωση της συμμετοχής είναι απαραίτητη η προπληρωμή του κόστους μέσω τραπεζικού λογαριασμού κατόπιν συνεννόησης.

Απαραίτητος εξοπλισμός

 • Μικρό σακίδιο πλάτης
 • Αθλητικά άνετα ρούχα
 • Καπέλο
 • Αντηλιακό
 • Αντιανεμικό μπουφάν ή φούτερ
 • Ορειβατικό μποτάκι ή αθλητικά παπούτσια
 • Extra νερό ή snack αν κρίνεται ότι το χρειάζεστε

Ο ρουχισμός πρέπει αν είναι ανάλογος των καιρικών συνθηκών εκείνης της ημέρας αλλά και των προσωπικών αναγκών σας. Η θερμοκρασία στο βουνό είναι χαμηλότερη από αυτή της πόλης.

Pet's

Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια είναι ευπρόσδεκτα υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της μπορούν να παραμείνουν πλησίον σας χωρίς να γαβγίζουν ή να ενοχλούν με άλλο τρόπο.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Χάρτης

Δήλωση συμμετοχής

* indicates required

/ / ( dd / mm / yyyy )

/ / ( dd / mm / yyyy )

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής *

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας για συμμετοχή στην εκδήλωση.

You may also like

Leave a Comment