Home Canyoning Σχολη Canyoning

Canyon σημαίνει φαράγγι και το Canyoning είναι ο τρόπος που θα μας μεταφέρει και θα μας μυήσει σε αυτό τον μαγικό κόσμο, που με κανέναν άλλον τρόπο δε μπορείς να εξερευνήσεις.

Το Canyoning είναι η διάσχιση φαραγγιού ακολουθώντας τους σχηματισμούς του εδάφους όπως αυτοί έχουν δημιουργηθεί από τη ροή των υδάτων, προσπερνώντας κάθε φυσικό εμπόδιο που συναντάς στο δρόμο σου.

Μια δραστηριότητα που εμπεριέχει πεζοπορία, αναρρίχηση, κολύμβηση, ραπέλ μέσα σε καταρράκτες, αλλά και αρκετό παιχνίδι αφού συναντάς φυσικές νεροτσουλήθρες και κάνεις βουτιές από ύψος σε λιμνούλες που σχηματίζονται.

Γνωρίστε αυτή τη δραστηριότητα παρακολουθώντας μια πιστοποιημένη σχολή μέσω τις οποίας πέρα από μοναδικές στιγμές θα αποκομίσετε σημαντικές γνώσεις.

Σχολή Κατάβασης Φαραγγιών (επιπέδου μύησης), θα πραγματοποιηθεί από τον Σπηλαιολογικό Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο – Σ.ΕΛ.Α.Σ. (www.selas.org), όπου είναι ιδρυτικό μέλος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος – Σ.Ο.Ε. .

Υπεύθυνοι εκπαίδευσης θα είναι οι Βολάκος Νίκος και Μπάρλα Εύη.

Η εκπαίδευση θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει 2 Σαββατοκύριακα πρακτικής εκπαίδευσης σε φαράγγια εντός και εκτός Αττικής  (21-22/5 και 28-29/5), καθώς και 3 θεωρητικά μαθήματα που θα πραγματοποιούνται Πέμπτη (19/5, 26/5 και 2/6) στα γραφεία του συλλόγου (Πασίωνος 44-46, Νέος Κόσμος) βραδινές ώρες.

Η σχολή θα γίνει με βάση τα πρότυπα και τους ισχύοντες κανονισμούς της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Σ.Ο.Ε.) και οι απόφοιτοι θα λάβουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση ως “Δόκιμοι”. Οι συμμετέχοντες στη σχολή, μετά την αποφοίτησή τους, μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένες καταβάσεις αλλά και να προχωρήσουν στην απόκτηση του πτυχίου του “Αυτονόμου”.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν μέτρια φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης και να μην έχουν υψοφοβία και κλειστοφοβία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Πού και πότε

 • Πρακτική εκπαίδευση σε φαράγγια εντός και εκτός Αττικής (21-22/5 και 28-29/5)
 • 3 θεωρητικά μαθήματα που θα πραγματοποιούνται Πέμπτη (19/5, 26/5 και 2/6) στα γραφεία του συλλόγου (Πασίωνος 44-46, Νέος Κόσμος) βραδινές ώρες.
 • Όσον αφορά τα φαράγγια εκτός Αττικής πιθανόν να γίνουν με διανυκτέρευση και διαμονή σε σκηνές

Παροχές και Τιμή

 • Εκπαιδευτές Canyoning
 • Συνοδούς πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
 • Όλος ο απαραίτητος Εξοπλισμός ασφάλισης και κατάβασης
 • Φόρμα και καλτσάκια neoprene
 • Ειδικό σακίδιο για canyoning και στεγανό δοχείο

Το κόστος για την ομάδα μας είναι 130 ευρώ. Για την κατοχύρωση της συμμετοχής είναι απαραίτητη η προπληρωμή του κόστους μέσω τραπεζικού λογαριασμού, κατόπιν συνεννόησης, μέχρι την Κυριακή 15 Μαΐου.

Τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής δεν συμπεριλαμβάνονται στο κόστος.

Απαραίτητος εξοπλισμός

 • 2 ζευγάρια παπούτσια (ένα για εντός του φαραγγιού με αντιολισθητική σόλα το οποίο θα βραχεί και ένα δεύτερο για να αλλάξετε μετά το φαράγγι)
 • Μαγιό
 • Αθλητικά άνετα ρούχα και Καπέλο (για την πεζοπορία)
 • Αντηλιακό
 • Αντιανεμικό μπουφάν ή φούτερ (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες για τις πεζοπορίες και μετά την έξοδο)
 • Μπουκαλάκι με νερό και snack

Ο ρουχισμός πρέπει αν είναι ανάλογος των καιρικών συνθηκών αλλά και των προσωπικών αναγκών σας. Η θερμοκρασία στο βουνό είναι χαμηλότερη από αυτή της πόλης.

Pet's

Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια δεν μπορούν να ακολουθήσουν για τη δική τους ασφάλεια.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Δήλωση συμμετοχής

* indicates required

/ / ( dd / mm / yyyy )

/ / ( dd / mm / yyyy )

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής *

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας για συμμετοχή στην εκδήλωση.

You may also like

Leave a Comment