Home Canyoning River Trekking & Canyoning στη Νεδα

River Trekking & Canyoning στη Νεδα

Ένα διήμερο δράσης και περιπέτειας με River Trekking, Canyoning και διανυκτέρευση σε σκηνές κάτω από τα πλατάνια.

Η Νέδα είναι ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας, σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς.

Η διάσχιση της Νέδας αποτελεί πρόκληση και ξεχωριστή εμπειρία για όλους. imagesΗ διαδρομή χαρακτηρίζεται από συνεχή εναλλαγή εικόνων και πλούσια βλάστηση.  Όσες φορές κι αν την επισκεφθεί κάποιος πάντα μένει έκπληκτος από την ομορφιά του τοπίου.

Τα νερά της, ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία μέσα από στενά φαράγγια, δροσερά πλατώματα και χαράδρες πνιγμένες στη βλάστηση, περνούν κάτω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια και μέσα από σκοτεινές σπηλιές και καταρράκτες, για να καταλήξουν στο Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Το River Trekking είναι δραστηριότητα που περιλαμβάνει πεζοπορία στην όχθη ή μέσα στην κοίτη ενός ποταμού αλλά και στιγμές κολύμβησης όπου η διαδρομή το απαιτήσει. Δεν γίνεται χρήση εξοπλισμού και αυτό είναι και η κύρια διαφορά με το Canyoning.

Το Canyoning είναι η διάσχιση φαραγγιού ακολουθώντας τους σχηματισμούς του εδάφους όπως αυτοί έχουν δημιουργηθεί από τη ροή των υδάτων, προσπερνώντας κάθε φυσικό εμπόδιο που συναντάς στο δρόμο σου με χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Δύο δραστηριότητες που όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να κάνει καθώς σε εισάγουν σε μέρη που με κανέναν άλλον τρόπο δε μπορείς να εξερευνήσεις.

Όσον αφορά τη διανυκτέρευση αυτή θα γίνει σε σκηνές με προσωπικό εξοπλισμό. Αν κάποιος δε διαθέτει δική του σκηνή θα πρέπει να επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί μας για να κανονιστεί ενοικίασή της.

Το Σάββατο θα συναντηθούμε στο χωριό Κοπανάκι για ένα σύντομο καφέ και συγκρότηση της ομάδας. Από εκεί θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς το χώρο που θα κατασκηνώσουμε. Αφού στήσουμε τις σκηνές μας κάτω από τα πλατάνια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στην κοίτη του ποταμού. Η διάρκειά της αναμένεται να είναι περίπου 4 ώρες. Φυσικά συμπεριλαμβάνονται στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες.

Βγαίνοντας από το φαράγγι θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε και έπειτα από τα πλατάνια θα πάμε στα αμπέλια…. Συγκεκριμένα «Τα Παλιάμπελα» ένα γραφικό ταβερνάκι στα Πλατάνια Μεσσηνίας με καλό φαγητό και υπέροχη θέα το ηλιοβασίλεμα πάνω από το φαράγγι.

Την Κυριακή πριν την είσοδο στο φαράγγι θα πραγματοποιηθεί γνωριμία με τον εξοπλισμό και τη χρήση του καθώς και εκπαίδευση στις τεχνικές κατάβασης που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση της διάσχισης. Υπεύθυνος οδηγός θα είναι ο κ. Νίκος Μητσάκης Εκπαιδευτής Canyoning.

Για να μεταβούμε στην είσοδο του φαραγγιού θα προηγηθεί μια πεζοπορία περίπου 45λεπτών μέχρι τη θέση «Στόμιο», μια σήραγγα 100 μ. μέσα στα βράχια, όπου χάνεται ο ποταμός για να βγει από την άλλη μεριά. Από εκεί θα ξεκινήσει η κατάβασή μας…

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση δεν απαιτείτε καμία προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μέτρια φυσική κατάσταση, βασική γνώση κολύμβησης και φυσικά καλή διάθεση!!!

Πού και πότε

 • Ποταμός Νέδα (συνάντηση στην πλατεία του χωριού Κοπανάκι Μεσσηνίας στην καφετέρια Νότος)
 • Σάββατο & Κυριακή 25&26/6/2016
 • Ώρα συνάντησης 11:00

Παροχές και Τιμή

 • Snack (Σάββατο: σάντουιτς, φρούτο & 1 μπουκάλι νερό 500ml. Κυριακή: κριτσίνια, φρούτο & 1 μπουκάλι νερό 500ml).
 • Ένα γεύμα σε ταβέρνα (Σάββατο απόγευμα)
 • Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για το Canyoning (στολή neopren και υλικά κατάβασης)
 • Εκπαιδευτές/Συνοδούς Canyoning
 • Συνοδούς, πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
 • Το κόστος κατά άτομο είναι:
  • 70 ευρώ για όσους συμμετάσχουν και τις δύο ημέρες.
  • 25 ευρώ για όσους συμμετάσχουν μόνο την πρώτη ημέρα στο River Trekking
  • 55 ευρώ για όσους συμμετάσχουν μόνο την δεύτερη ημέρα στο Canyoning
  • Για ενοικίαση σκηνής το κόστος είναι 15 ευρώ / ανά σκηνή των δύο ατόμων

Για την κατοχύρωση της θέσης είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής και η προπληρωμή του κόστους συμμετοχής έως την Παρασκευή 24/6 σε λογαριασμό τραπέζης που θα σας δοθεί κατόπιν συνεννόησης

Απαραίτητος εξοπλισμός

 • Εξοπλισμός κατασκήνωσης (σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακος, μικρός φακός, αντικουνουπικό)
 • Δύο ζευγάρια παπούτσια ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά (το ένα για χρήση εντός του ποταμού)
 • Μικρό σακίδιο πλάτης (το οποίο θα βραχεί εάν το πάρετε στο river Trekking)
 • Αθλητικά άνετα ρούχα – αντιανεμικό ή φούτερ για τις βραδινές ώρες
 • Μαγιό
 • Αντηλιακό
 • Καπέλο
 • Extra νερό ή snack αν κρίνεται ότι το χρειάζεστε

Ο ρουχισμός πρέπει αν είναι ανάλογος των καιρικών συνθηκών εκείνης της ημέρας αλλά και των προσωπικών αναγκών σας. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη από αυτή της πόλης καθώς θα μείνουμε δίπλα στο ποτάμι κάτω από πλατάνια.

Pet's

Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια, για τη δική τους ασφάλεια δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία, σχετικά με τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό ή για οτιδήποτε άλλο, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

Χάρτης

Δήλωση Συμμετοχής

* indicates required


/
/

( dd / mm / yyyy )/
/

( dd / mm / yyyy )
Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής *

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας για συμμετοχή στην εκδήλωση.

Τους όρους συμμετοχής μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ

You may also like

Leave a Comment