Home ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Η αναρρίχηση είναι η δραστηριότητα που έχει ταυτιστεί περισσότερο με την πρόκληση. Πάντα προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να κατακτήσεις την κάθε διαδρομή ξεχωριστά. «Πάντα ψηλά» λένε μεταξύ τους οι αναρριχητές.

Είναι ιδανική για αυτούς που αγαπούν την περιπέτεια, την εξερεύνηση, το κυνήγι των στόχων, την ένταση αλλά ταυτόχρονα σέβονται τους νόμους και τη δυναμική ισορροπία της φύσης.

Κάθε φορά που κατακτάς μια διαδρομή χτίζεις και μέρος της αυτοπεποίθησής σου.

Γυρίστε λίγο πίσω, στην παιδική σας ηλικία. Πιο παιδί δεν σκαρφάλωνε, πιο παιδί δεν προσπαθούσε να φτάσει ψηλότερα από τα υπόλοιπα.

Έχει άλλωστε τη δική της μαγεία η θέα από ψηλά…

Σας προκαλεί φόβο η ανάμνηση αυτή; Κακώς. Η αναρρίχηση, αν και οι περισσότεροι την έχουν ταυτίσει με τον κίνδυνο και το ρίσκο, είναι μια δραστηριότητα ασφαλής. Αρκεί φυσικά να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Το Σάββατο, σας προ(σ)καλούμε να περάσουμε το απόγευμά μας στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Αναρρίχησης “THE WALL”. Έναν εξαιρετικό χώρο άθλησης και αναψυχής. Σας προτείνουμε εάν θέλετε να πάτε νωρίτερα για καφεδάκι!

Θα είναι μια μέρα γνωριμίας με την αναρρίχηση. Έμπειροι εκπαιδευτές θα αναλάβουν να μας μυήσουν στα μυστικά της. Αρχικά θα γίνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που πρέπει να γνωρίζουμε, τα υλικά που χρησιμοποιούμε και τους κανόνες ασφαλείας. Έπειτα υπό την καθοδήγησή και επίβλεψη τους θα ξεκινήσουμε να σκαρφαλώνουμε στον τοίχο.

Οι πρώτες διαδρομές κάθε αρχάριου γίνονται με την τεχνική top-rope, δηλαδή αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω.

Είναι μια τεχνική όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μόνιμες ασφάλειες στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ο σχοινοσύντροφός του τον ασφαλίζει.

Τολμήστε να δοκιμάσετε και ίσως η αναρρίχηση γίνει όχι μόνο η αγαπημένη σας δραστηριότητα αλλά και ο νέος τρόπος προπόνησης. Είναι άλλωστε ένα άθλημα το οποίο γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα. Όλοι οι μύες τους σώματος ενεργοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η προώθηση του σώματος προς τα επάνω. Συμβάλει στην ενδυνάμωση του σώματος, αυξάνει την ευλυγισία, την ικανότητα ισορροπίας αλλά και το νευρομυϊκό συντονισμό. Ενεργειακά είναι ιδιαίτερα απαιτητική!!!

Από το 2020 θα ενταχθεί στα ολυμπιακά αθλήματα! Μόλις που προλαβαίνετε να ξεκινήσετε…

Πού και πότε

 • Αθλητικό Κέντρο Αναρρίχησης THE WALL (Αγίου Αθανασίου 12, 15351 Παλλήνη Αττικής)
 • Σάββατο 18/3/2017
 • Ώρες διεξαγωγής 18:00-20:00
 • Ώρα συνάντησης 17:45

Παροχές και Τιμή

 • Εκπαιδευτές Αναρρίχησης
 • Συνοδούς πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
 • Ατομικός και Ομαδικός Εξοπλισμός (μποντριέ, παπούτσια αναρρίχησης, εξοπλισμός ασφάλισης, σχοινιά)
 • Το κόστος κατά άτομο είναι 15 ευρώ. Για την κατοχύρωση της συμμετοχής είναι απαραίτητη η προπληρωμή του κόστους μέσω τραπεζικού λογαριασμού κατόπιν συνεννόησης.

Απαραίτητος εξοπλισμός

 • Αθλητικά άνετα ρούχα και παπούτσια
 • Ένα ζευγάρι λεπτές κάλτσες
 • Δεύτερη μπλούζα για να αλλάξετε εάν ιδρώσετε

 

Pet's

Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια δυστυχώς δεν μπορούν να έρθουν καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδός τους στον εσωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία, σχετικά με την πρόσβαση ή τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

 Χάρτης

Δήλωση συμμετοχής

* indicates required

/ / ( dd / mm / yyyy )

/ / ( dd / mm / yyyy )

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής *

ΠΡΟΣΟΧΗ: θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας για συμμετοχή στην εκδήλωση.

You may also like

Leave a Comment