Home ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Πεζοπορια & αυτοαμυνα στο Σχινια

Πεζοπορια & αυτοαμυνα στο Σχινια

Ήξερες ότι...
-Τα περιστατικά ληστειών (κλοπή με την απειλή ή/και τη χρήση βίας) τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αυξητική τάση;
-Το 25% των γυναικών παγκοσμίως είναι θύματα βιασμού και σχεδόν το 100% έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση;
-Το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν αντέδρασαν. 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί μάρτυρες ή και θύματα ενός βίαιου περιστατικού.

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει για να προστατέψουμε τον εαυτό μας.

Η αυτοάμυνα είναι ουσιαστικά μία έννοια, η οποία περιγράφει αυτό ακριβώς. Πώς μπορείς δηλαδή να προστατεύσεις τον εαυτό σου από επικίνδυνες καταστάσεις.

Το Σάββατο 11/6/2022 συνδυάζουμε μια εύκολη απογευματινή πεζοπορία με ένα πραγματικά πολύτιμο για όλους μάθημα αυτοάμυνας.

Στην αυτοάμυνα δεν παίζει ρόλο μόνο η σωματική διάπλαση κάποιου. Σημαντικότερος παράγοντας είναι ο ψυχολογικός. Η γνώση είναι δύναμη!

Τα μαθήματα αυτοάμυνας δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Είναι μαθήματα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης. Σκοπός του μαθήματος είναι η ρεαλιστική αντιμετώπιση συμβάντων βίας. Ο εκπαιδευτής μας αρχικά θα μας ενημερώσει για κάποια θεωρητικά θέματα όπως τα αίτια βίας, το νομικό πλαίσιο και τις βασικές αρχές αυτοπροστασίας και πρόληψης. Έπειτα θα γίνει πρακτική εξάσκηση τεχνικών με ρεαλιστικές επιθέσεις

Θα μάθουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγουμε. Θα δούμε πως πρέπει να αντιδράσουμε εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος μας απειλεί. Κάποιες τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, πως μπορούμε να αιφνιδιάσουμε κερδίζοντας το πλεονέκτημα, πως θα προστατέψουμε τα ζωτικά μας όργανα αλλά και ποια από τα προσωπικά μας αντικείμενα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως “όπλα”.

Το μάθημα θα είναι βασισμένο σε σενάρια που μπορεί να συμβούν στο περιβάλλον μας. Εκπαιδευτής μας θα είναι ο κ. Θανοπουλος Παναγιώτης Διπλωματουχος προπονητης Καράτε Γ.Γ.Α..

Η πεζοπορία μας θα γίνει μέσα στο δάσος Κουκουναριάς που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα. Το δάσος Κουκουναριάς μαζί με το Μέγα Έλος, τη Χερσόνησο Κυνοσούρα, την ακτή και τη θαλάσσια ζώνη αποτελούν το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.

Το παράκτιο πευκοδάσος, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα στην Ευρώπη, βρίσκεται μεταξύ του υγροτόπου και της θάλασσας, σε αμμώδη έκταση με αμμοθίνες και είναι ένα από τα τρία δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα. Η κουκουναριά (Pinus pinea) με τη χαρακτηριστική κόμη που θυμίζει ομπρέλα, εξαπλώνεται κυρίως στα δυτικά του δάσους, ενώ προς τα ανατολικά συνυπάρχει με τη χαλέπιο πεύκη (Pinus halepensis), η οποία σταδιακά την αντικαθιστά.

Η πεζοπορία μας θα γίνει σε αμμώδη μονοπάτια κάτω από τα πεύκα. Θα διασχίσουμε περίπου 3.5 χιλιόμετρα, μέχρι εκεί που τελειώνει το δάσος και ξεκινά η παραλία. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το μάθημα αυτοάμυνας, διάρκειας 2 ωρών.

Η επιστροφή μας προς το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων θα γίνει από την παραλία περπατώντας στην ακροθαλασσιά για 2 χιλιόμετρα ακόμα.

Ποιος δεν λατρεύει άλλωστε να περπατάει ξυπόλυτος εκεί που σκάει το κύμα;

Μια εύκολη και παιχνιδιάρικη διαδρομή, ιδανική για μικρούς και μεγάλους, δίποδους και τετράποδους…!!!!

Πού και πότε

 • Δάσος Κουκουναριάς στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα
 • Σάββατο 11/6/2022
 • Ώρα Συνάντησης 16:30
 • Ώρα Έναρξης της Πεζοπορίας 17:00
 • Αναμενόμενη ώρα Λήξης 21:00

Παροχές και Τιμή

 • Snack (κριτσίνια, φρούτο και 1 μπουκάλι νερό 500ml).
 • Εκπαιδευτές αυτοάμυνας
 • Έμπειρους συνοδούς, πιστοποιημένους στις Πρώτες Βοήθειες
 • Το κόστος κατά άτομο είναι 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α)

Απαραίτητος εξοπλισμός

 • Αθλητικά άνετα ρούχα
 • Αντιανεμικό / αδιάβροχο μπουφάν / φούτερ
 • Αθλητικά παπούτσια
 • Αντηλιακό και αντικουνουπικό
 • Extra νερό ή snack αν κρίνεται ότι το χρειάζεστε

Ο ρουχισμός πρέπει αν είναι ανάλογος των καιρικών συνθηκών εκείνης της ημέρας αλλά και των προσωπικών αναγκών σας.

Pet's

Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, όπως γνωρίζεται ήδη, είναι pet friedly. Στη συγκεκριμένη τα σκυλάκια είναι ευπρόσδεκτα υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να παραμείνουν ήσυχα δίπλα σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος αυτοάμυνας.

Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία, σχετικά με τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό ή τη διαδρομή, μη διστάσετε να με ρωτήσετε.

You may also like

Leave a Comment